Σπλήνες γεμιστές

Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Επιμέλεια - Food styling ΜΙΜΕ.com, Φωτογραφία: Studio m. Com/Λ. Mέντζος

Σπλήνες γεμιστές

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά

Υλικά

-4 σπλήνες αρνίσιες
-150 γρ. κιμά αρνίσιο
-1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-50 γρ. κεφαλοτύρι σε κύβους
-½ κουτ. γλυκού κύμινο
-1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
-½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 φλιτζάνι κρασί λευκό
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Βράζουμε νερό σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τις σπλήνες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις ανοίγουμε με μαχαίρι από τη μία πλευρά αφήνοντας άθικτη την αντίθετη πλευρά τους. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 8 λεπτά ακόμη. Βάζουμε στο τηγάνι το κύμινο, τον ντοματοπελτέ, τον μαϊντανό και το κρασί και αλατοπιπερώνουμε καλά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί. Γεμίζουμε τις σπλήνες με το μείγμα και σφραγίζουμε την ανοικτή τους πλευρά με μια οδοντογλυφίδα. Ψήνουμε τις γεμιστές σπλήνες στην ψησταριά ή στο γκριλ του ηλεκτρικού φούρνου μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE