Μπριζόλες χοιρινές με μπίρα και κρεμμύδια

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Παύλος Τσοκούνογλου

Μπριζόλες χοιρινές με μπίρα και κρεμμύδια

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

-4 μπριζόλες λαιμού
-4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
-2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε φέτες
-1 μπίρα 330 ml
-2 ποτήρια ζωμό λαχανικών
-2 δαφνόφυλλα
-2 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Σοτάρουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι για 5 λεπτά. Βάζουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 7 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τις μπριζόλες και μόλις πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές, σβήνουμε με την μπίρα. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον ζωμό, τη δάφνη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να μαγειρεύτουν για μία ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE