Μπριζόλες με αρωματική σάλτσα

Συνταγή: Εφη Γιαλούση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Μπριζόλες με αρωματική σάλτσα

Προετοιμασία 5 λεπτά
Αναμονή 30 λεπτά
Μαγείρεμα 5 λεπτά (για μέτριο ψησιμο)
Υλικά για 4 άτομα

Υλικά

-4 μπριζόλες μοσχαρίσιες (400 γρ. η καθεμία)
Για τη σάλτσα
-250 ml κρασί κόκκινο
-100 ml σόγια σος
-1 κουτ. σούπας Γούστερ σος
-1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
-2 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
-2 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
-1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
-1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σποράκια
-πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Eκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα χτυπώντας όλα τα υλικά σε μπολ με τον αναδευτήρα μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα. Τη βάζουμε σε πλατύ και βαθύ μπολ που χωράει τις μπριζόλες. Στρώνουμε τις μπριζόλες σε πυρέξ και τις περιχύνουμε με το 1/3 της σάλτσας. Τις αφήνουμε σκεπασμένες στο ψυγείο μισή ώρα (γυρίζοντάς τες να μαριναριστούν παντού). Τις βγάζουμε, στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε καλά. Αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε στα κάρβουνα. Στη συνέχεια, τις βουτάμε μία μία στην υπόλοιπη μαρινάτα και από τις δυο μεριές και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE