Μπριζόλες αρνίσιες με βούτυρο από μουστάρδα, λεμόνι και θυμάρι

Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Studio Τσοκούνογλου (Είρηνη Σωφρονιάδου)

Μπριζόλες αρνίσιες με βούτυρο από μουστάρδα, λεμόνι και θυμάρι

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά

Υλικά

-1 χεράκι αρνίσιο κομμένο σε μπριζόλες
-2 κουτ, σούπας ελαιόλαδο
-2 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
-1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
-2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
-4 κουτ. σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-1 κουτ. γλυκού μουστάρδα με σπόρους
-1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
-1/2 λεμόνι (το ξύσμα του)
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αλατοπιπερώνουμε καλά τις μπριζόλες και βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι που να μπαίνει στον φούρνο. Σοτάρουμε καλά τις μπριζόλες και στις δύο πλευρές για 4 λεπτά στην κάθε πλευρά και τις βγάζουμε. Αφαιρούμε τα 3/4 του λίπους από το τηγάνι και επαναφέρουμε τις μπριζόλες. Προσθέτουμε στο τηγάνι το μπαλσάμικο, τη ζάχαρη και το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν όλα σχεδόν τα υγρά. Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε τις μπριζόλες για 10-12 λεπτά. Την ώρα που ψήνονται οι μπριζόλες ετοιμάζουμε το αρωματισμένο βούτυρο. Ρίχνουμε σε μπολ το θυμάρι, τη μουστάρδα, το ξύσμα και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για 10-15 λεπτά. Βγάζουμε τις μπριζόλες από τον φούρνο και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά. Τις σερβίρουμε μαζί με το αρωματισμένο βούτυρο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE