Κοτόπουλο με αρακά και μπρόκολο

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: STUDIOM.gr

Κοτόπουλο με αρακά και μπρόκολο

Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Υλικά για 6 άτομα

Υλικά

-600 γρ. κοτόπουλο (από μπούτι) φιλεταρισμένο
-300 γρ. πατάτες μικρές
-300 γρ. μπρόκολο σε μικρά κομμάτια
-300 γρ. αρακά
-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 φλιτζάνι μαϊντανό και βασιλικό ψιλοκομμένο
-1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα λευκά χοντροκομμένα
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι σε μεγάλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά ακόμη, να ροδοκοκκινίσει. Ρίχνουμε τον ζωμό και τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για μισή ώρα περίπου. Προσθέτουμε τον αρακά, το μπρόκολο και τα κρεμμυδάκια. Τα αφήνουμε να βράσουν μαζί για 10 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε τα μυρωδικά και τα αμύγδαλα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι επιπλέον.
 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE