Μελιτζάνες με μανούρι στην κατσαρόλα

Συνταγές: Δημήτρης Ανδρέου, Επιμέλεια-food styling: ΜΙΜΕ.COM, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Μελιτζάνες με μανούρι στην κατσαρόλα

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά

Υλικά

-1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε χοντρές φέτες
-5 πιπεριές κέρατα χωρίς σπόρια
-1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο ή 2 κουτ. γλυκού ρίγανη
-150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
-150 γρ. μανούρι κομμένο σε κυβάκια
-αλάτι, πιπέρι
-1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Eκτέλεση

Αφήνουμε τις μελιτζάνες για μισή ώρα μέσα σε νερό με αλάτι, τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Τις σοτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο μαζί με τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Βράζουμε σε τηγάνι την ντομάτα με το σκόρδο, το αλάτι και τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Απλώνουμε σε στρώσεις μέσα σε κατσαρόλα τις μελιτζάνες, τον μαϊντανό ή τη ρίγανη, τις πιπεριές, τα τυριά και τη σάλτσα ντομάτας. Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να μαλακώσουν τελείως οι μελιτζάνες.

Tip: Αντί για μανούρι, μπορούμε να βάλουμε φετούλες μοτσαρέλας και αντί για μαϊντανό, φρέσκο ή ξερό βασιλικό.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE