Παγωτό γιαούρτι με βύσσινα

Συνταγή: Εφη Γιαλούση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Παύλος Τσοκούνογλου

Παγωτό γιαούρτι με βύσσινα

Υλικά για 8-10 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Αναμονή 8 ώρες

Υλικά

-700 γρ. γιαούρτι πλήρες
-200 γρ. ζάχαρη
-300 γρ. βύσσινα φρέσκα (χωρίς το κουκούτσι)
-1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
Για τη σος βύσσινου
-200 γρ. βύσσινα φρέσκα (χωρίς το κουκούτσι)
-100 γρ. ζάχαρη

Eκτέλεση

Χτυπάμε το γιαούρτι στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη. Μόλις ενσωματωθεί η ζάχαρη, σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τη βανίλια και τα βύσσινα. Ανακατεύουμε ελαφρώς, μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Ετοιμάζουμε τη σος βύσσινου: Χτυπάμε στο μούλτι τα υλικά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Αδειάζουμε τη σος σε βάζο και το βάζουμε στο ψυγείο. Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη κάθε μισή ώρα (για 4-5 φορές) και το ξαναχτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο. Οταν είναι έτοιμο, το σερβίρουμε με τη σος βύσσινου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE