Γρανίτα εσπρέσο

Συνταγή: Eύη Παπαδοπούλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: studiom.com

Γρανίτα εσπρέσο

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Αναμονή 2-6 ώρες
Μαγείρεμα 10 λεπτά

Υλικά

-150 ml καφέ εσπρέσο (4-5 δόσεις)
Για το σιρόπι
-250 ml νερό
-200 γρ. ζάχαρη
Για τη σαντιγί
-200 ml κρέμα γάλακτος με 30% λιπαρά
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
-λίγο κακάο για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Eκτέλεση

Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί τελείως και το αφήνουμε να κρυώσει. Φτιάχνουμε τον καφέ και τον αφήνουμε επίσης να κρυώσει. Ανακατεύουμε τον καφέ με το σιρόπι, βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο με καπάκι, και το βάζουμε στην κατάψυξη. Επειτα από 1-2 ώρες, μπορούμε αν θέλουμε να το ανακατέψουμε με ένα πιρούνι, «σπάζοντας» τους κρυστάλλους που έχουν δημιουργηθεί στα πλάγια και την επιφάνεια. Αλλιώς, μπορούμε να το αφήσουμε να παγώσει χωρίς ανακάτεμα για 4-6 ώρες. Οταν παγώσει τελείως, το ξύνουμε με ένα γερό πιρούνι, για να πάρουμε μεγαλύτερους κρυστάλλους. Για να φτιάξουμε τη σαντιγί, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη στο μίξερ μέχρι να σφίξει. Σερβίρουμε σε παγωμένο ποτήρι τη γρανίτα με μία κουταλιά κρύα σαντιγί και κοσκινισμένο κακάο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE