Κρεατόπιτα με πασχαλινά αβγά

Συνταγή Δημήτρη Ανδρέου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Παύλος Τσοκούνογλου

Κρεατόπιτα με πασχαλινά αβγά

Υλικά για 6-8 άτομα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα

Υλικά

-2 φύλλα σφολιάτα
-1/2 κιλό κιμά
-4 αβγά πασχαλινά
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 ποτήρι κρασί κόκκινο
-1 πρέζα μοσχοκάρυδο
-1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι
-βούτυρο ή μαργαρίνη για το άλειμμα
-σουσάμι ή μαυροκούκι για το πασπάλισμα

Eκτέλεση

Σοτάρουμε τον κιμά με το ελαιόλαδο, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και τον αφήνουμε να ψηθεί. Μόλις τον κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αβγά καθαρισμένα και ψιλοκομμένα μαζί με τον μαϊντανό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Bάζουμε μέσα το ένα φύλλο σφολιάτας, το βουτυρώνουμε και απλώνουμε πάνω του το μείγμα. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, το βουτυρώνουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι ή μαυροκούκι και ψήνουμε στους 180°C για μισή ώρα, μέχρι να ροδίσει η πίτα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE