Αβγά μάτια με πικάντικη σάλτσα

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου. Φωτογραφία: STUDIOM.GR

Αβγά μάτια με πικάντικη σάλτσα

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά

Υλικά

-4 αβγά
-1 βάζο έτοιμη σάλτσα ντομάτα με σκόρδο και βασιλικό
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 κουτ. γλυκού χαρίσα
-1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
-2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο κομμένες σε κυβάκια
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρολάκι την έτοιμη σάλτσα με το ελαιόλαδο, τη χαρίσα, το κύμινο, αλατοπίπερο και τις πιπεριές. Αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά της για 5 λεπτά. Τη μοιράζουμε σε 4 ατομικά σαγανάκια και σπάμε στο καθένα από 1 αβγό. Καλύπτουμε το ασπράδι με λίγη σάλτσα, προσέχοντας να μην σπάσουμε τον κρόκο. Ψήνουμε για 8 λεπτά ακόμα μέχρι να γίνει το ασπράδι, αλλά ο κρόκος να μείνει μελάτος. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και τυρί φέτα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE