Πολύχρωμη σαλάτα με πασχαλινά αβγά

Συνταγή: Εφη Γιαλούση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: StudioM.com

Πολύχρωμη σαλάτα με πασχαλινά αβγά

Υλικά για 6 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά

Υλικά

-300 γρ. σπανάκι (τα μικρά τρυφερά φύλλα του)
-5 φύλλα μαρουλιού σε χοντρά κομμάτια
-3 φύλλα ραντίτσιο σε λεπτές λωρίδες
-20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
-8 ντομάτες λιαστές (σε λάδι)
-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
-4 αβγά πασχαλινά
Για τη sauce
-2 κουτ. σούπας γιαούρτι
-2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα
-1 κουτ. σούπας μέλι
-150 ml ελαιόλαδο
-1 σφηνάκι ούζο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση

Πλένουμε καλά, κόβουμε και στραγγίζουμε όλα τα λαχανικά. Βάζουμε σε μεγάλη ρηχή σαλατιέρα τα φύλλα σπανακιού, το μαρούλι, το ραντίτσιο, τα ντοματίνια, τις λιαστές ντομάτες καλά στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αγγουράκια τουρσί. Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια. Χτυπάμε στο πολυκοπτικό όλα μαζί τα υλικά για τη sauce μέχρι να έχουμε μια σάλτσα λεία και πυκνή. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη sauce και ανακατεύουμε με προσοχή. Κόβουμε τα αβγά σε φέτες, τα προσθέτουμε στη σαλάτα και σερβίρουμε.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE