ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  E-GO  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CARANDRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK

Πατατόπιτα σε σφολιάτα με κρέμα γάλακτος

Συνταγή: Εφη Γιαλούση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Παύλος Τσοκούνογλου

Πατατόπιτα σε σφολιάτα με κρέμα γάλακτος

Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 1½-2 ώρες
Υλικά για 6-8 άτομα

Υλικά

-2 φύλλα σφολιάτας
-1½ κιλό πατάτες
-175 γρ. κρέμα γάλακτος
-1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-1/2 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το άλειμμα του φύλλου
-1 αβγό (τον κρόκο του αραιωμένο με νερό)

Eκτέλεση

Στρώνουμε σε ταρτιέρα (28 εκ.) το ένα φύλλο σφολιάτας. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Στρώνουμε μία στρώση πατάτες πάνω στη σφολιάτα. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και λίγα κρεμμύδια. Συνεχίζουμε με δεύτερη και τρίτη στρώση μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Απλώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας και χαράζουμε έτσι ώστε να σχηματίζονται ρόμβοι. Αλείφουμε με τον κρόκο του αβγού και ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο (150°C) για 2 ώρες περίπου. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο να ψηθεί για άλλα 10 λεπτά. Ξεφορμάρουμε την πίτα και τη σερβίρουμε ζεστή.

Tip: Αν θέλουμε να γίνει πιο ζουμερή, προσθέτουμε στην κρέμα γάλακτος 2-3 αβγά και τα χτυπάμε ελαφρώς πριν τα προσθέσουμε στην πίτα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ