Ντοματοσαλάτα με χρωματιστές πιπεριές

Συνταγή: Δημήτρης Ανδρέου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Παύλος Τσοκούνογλου

Oι πιπεριές ξεφλουδίζονται πανεύκολα, αν τις ψήσουμε, τις βγάλουμε από το φούρνο

Ντοματοσαλάτα με χρωματιστές πιπεριές

Υλικά για 5 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά

Yλικά

-2  πιπεριές κόκκινες στρογγυλές
-2 πιπεριές κίτρινες
-4 ντομάτες κομμένες όπως στη χωριάτικη
-15 ελιές μαύρες
-150 γρ. μανούρι κομμένο σε κύβους
-5 μεγάλες φέτες χωριάτικο ψωμί (της προηγούμενης μέρας)
-φύλλα φρέσκου βασιλικού

Για τη sauce
-3 σκελίδες σκόρδο
-1/3 φλιτζανιού ξίδι
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-αλάτι

Εκτέλεση

Kαθαρίζουμε τις πιπεριές από τους σπόρους, τις στρώνουμε σε ένα ταψάκι, τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, τις αλατίζουμε ελαφρά και τις ψήνουμε στο γκριλ για 15 λεπτά. Mόλις ψηθούν, καθαρίζουμε το φλούδι τους και τις κόβουμε σε στενές λωρίδες. Kόβουμε το ψωμί σε κυβάκια. Aνακατεύουμε στη σαλατιέρα μας όλα τα υλικά της σαλάτας και την περιχύνουμε με τη sauce, αφού χτυπήσουμε όλα τα υλικά της στο μπλέντερ.

Tips: Oι πιπεριές ξεφλουδίζονται πανεύκολα, αν τις ψήσουμε, τις βγάλουμε από το φούρνο και όπως είναι καυτές τις κλείσουμε μέχρι να κρυώσουν σε ένα πλαστικό σακουλάκι τροφίμων. Για να μη χάνουμε χρόνο την τελευταία στιγμή, μπορούμε να ψήσουμε τις πιπεριές από την προηγούμενη και να τις κρατήσουμε με λίγο λάδι στο ψυγείο. Ετσι, διατηρούνται για παραπάνω από μια εβδομάδα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE