Τάρτα λεμόνι με καρύδα και βατόμουρα

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: StudioM.com

Τάρτα λεμόνι με καρύδα και βατόμουρα

Υλικά για 6 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά

Υλικά

-1 έτοιμη ζύμη για τάρτα
Για τη γέμιση
-250 ml κρέμα γάλακτος
-2 αβγά ολόκληρα
-3 κρόκους αβγών
-110 γρ. ζάχαρη
-1 λεμόνι (το ξύσμα του)
-125 ml χυμό λεμονιού
-40 γρ. καρύδα τριμμένη
-250 γρ. βατόμουρα κατεψυγμένα

Eκτέλεση

Στρώνουμε το φύλλο σε βουτυρωμένη ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22 εκατοστών.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Ανακατεύουμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη, την καρύδα, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Βάζουμε τα μισά βατόμουρα πάνω στη ζύμη και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα λεμονιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με τα υπόλοιπα βατόμουρα από πάνω.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE