Τάρτα με φράουλες και αμύγδαλα

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: www.StudioM.gr

Τάρτα με φράουλες και αμύγδαλα

Υλικά για 8 άτομα
Προετοιμασία 30 λεπτά
Αναμονή 1½ ώρα
Μαγείρεμα 30 λεπτά

Υλικά

Για τη ζύμη
-220 γρ. αλεύρι
-120 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
-120 γρ. ζάχαρη
-200 γρ. βούτυρο κρύο σε κυβάκια
-4 κρόκους αβγών
-2 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
-1 κουτ. σούπας νερό κρύο
Για την κρέμα
-250 γρ. κρέμα γάλακτος
-120 γρ. ζάχαρη άχνη
-1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
-500 γρ. μασκαρπόνε
-1½ λεμόνι (το ξύσμα του)
-600 γρ. φράουλες
Για το σιρόπι φράουλας
-250 γρ. μαρμελάδα φράουλας
-1/2 φλιτζάνι νερό

Eκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Βάζουμε το αλεύρι, το αμύγδαλο, τη ζάχαρη και το βούτυρο στον κάδο του μπλέντερ. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει τόσο θρυμματισμένο που να μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέτουμε τους κρόκους, τη βανίλια και το νερό, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια μπάλα ζύμης.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μία ώρα και μετά την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους ½ εκ. ανάμεσα σε 2 λαδόκολες. Στρώνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη ταρτιέρα και τη βάζουμε ξανά στο ψυγείο για μισή ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Τρυπάμε τη ζύμη με πιρούνι, την απλώνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, τη γεμίζουμε με φασόλια ή ρύζι και την ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.
Αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε για 10-12 λεπτά ακόμη, μέχρι να χρυσίσει. Αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη να κρυώσει. Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέσα σε μπολ μέχρι να γίνει σαντιγί.
Προσθέτουμε απαλά το μασκαρπόνε και το ξύσμα λεμονιού. Στρώνουμε την κρέμα στην τάρτα και διακοσμούμε με τις φράουλες. Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το νερό σε μικρό κατσαρολάκι μέχρι να αραιώσει λίγο. Αλείφουμε τις φράουλες με τη μαρμελάδα και σερβίρουμε.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE