Σιμιγδαλένιος χαλβάς με αμύγδαλα

Συνταγή: Βασίλης Καλλίδης, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Παύλος Τσοκούνογλου

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με αμύγδαλα

Υλικά για 6-8 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Αναμονή 20 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά

Υλικά

-1 φλιτζάνι λάδι
-2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
-½ φλιτζάνι αμύγδαλα λευκά (χωρίς το φλούδι)
-½ φλιτζάνι σταφίδες
-½ φλιτζάνι βερίκοκα αποξηραμένα
-4 κουτ. σούπας αμύγδαλα φιλέ
-λίγη κανέλα για πασπάλισμα
Για το σιρόπι
-3 φλιτζάνια ζάχαρη
-4 φλιτζάνια νερό
-1 βανίλια
-2 ξυλαράκια κανέλας
-½ λεμόνι (τον χυμό του)

Eκτέλεση

Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κανέλα και βράζουμε για 10 λεπτά. Προς το τέλος, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Kαβουρδίζουμε με το λάδι σε μέτρια φωτιά το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα μέχρι να πάρουν όμορφο ξανθό χρώμα. Κόβουμε τα βερίκοκα σε κομματάκια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τις σταφίδες. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε πολύ προσεκτικά το σιρόπι σε 3 δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς. (Προσέξτε στην αρχή, γιατί πιτσιλάει πολύ.) Αφού ρίξουμε όλο το σιρόπι, αφήνουμε τον χαλβά να βράσει για 3-4 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τον αφήνουμε για 20 λεπτά. Μεταφέρουμε τον χαλβά σε φόρμα. Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου, λίγη κανέλα και σερβίρουμε.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE