Σιμιγδαλένιος χαλβάς με βούτυρο και γάλα

Συνταγή: Εφη Γιαλούση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με βούτυρο και γάλα

Υλικά για 10 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά

Υλικά

-200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
-150 γρ. βούτυρο αγελάδος
-600 γρ. γάλα
-1 φλιτζάνι ζάχαρη
-1 φλιτζάνι μέλι
-κανέλα σε σκόνη

Eκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια άλλη μέτρια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέσα τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να διαλυθούν καλά. Ρίχνουμε το καβουρδισμένο σιμιγδάλι, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει ο χαλβάς. Αποσύρουμε το σκεύος, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει. Σερβίρουμε σε κουταλιές και πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.

Tip Το παραδοσιακό σερβίρισμα του χαλβά γινόταν με κουταλιές αραδιασμένες κυκλικά σε πιάτο. Αν θέλουμε, βέβαια, μπορούμε να τον βάλουμε σε φόρμα και να τον σερβίρουμε σε πιατέλα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE