Πικάντικο ψωμί

Συνταγή Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Παύλος Τσοκούνογλου

Πικάντικο ψωμί

Υλικά για 1 μεγάλη φραντζόλα
Προετοιμασία 30 λεπτά
Αναμονή 2 ώρες
Μαγείρεμα 30-40 λεπτά

Υλικά

-400 γρ. αλεύρι
-1 κοφτή κουτ. σούπας κανέλα
-½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
-½ κουτ. γλυκού μπαχάρι
-1 κουτ. γλυκού αλάτι
-25 γρ. μαγιά νωπή
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη
-50 γρ. + 150 γρ. γάλα χλιαρό
-3 αβγά
-2 κουτ. σούπας λάδι
-4 πορτοκάλια (το ξύσμα τους)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα 50 γρ. γάλα και τη ζάχαρη και διαλύουμε μέσα τη μαγιά. Αφήνουμε λίγο το μείγμα να φουσκώσει. Χτυπάμε τα αβγά με τα 150 γρ. γάλα προσθέτοντας το ξύσμα των πορτοκαλιών και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. Ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι το μείγμα της μαγιάς και το μείγμα αβγών και γάλακτος, ζυμώνοντας καλά για 5 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία, αφράτη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μια πετσέτα σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ξαναζυμώνουμε για λίγο τη ζύμη με τις γροθιές, τη βάζουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα για ψωμί και την αφήνουμε να ξαναφουσκώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE