Τηγανίτες με φέτα, μέλι και λεμόνι

Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Επιμέλεια-food styling: ΜΙΜΕ.COM, Φωτογραφίες: White Studio

Τηγανίτες με φέτα, μέλι και λεμόνι

Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα

Υλικά

-3 αβγά
-½ φλιτζάνι γάλα
-1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
-1 φλιτζάνι αλεύρι
-6 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
-1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
-1 λεμόνι (το ξύσμα του)
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι
-1 φλιτζάνι μέλι
-½ λεμόνι (τον χυμό του)
-½ κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο

Eκτέλεση

Xτυπάμε το γάλα με τα αβγά πολύ καλά για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι όλο μαζί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα ομογενές. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα, την τριμμένη φέτα και το λιωμένο βούτυρο. Aνακατεύουμε πολύ καλά. Zεσταίνουμε σε τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Παίρνουμε μία κουταλιά από το μείγμα, τη ρίχνουμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει η τηγανίτα. Eπαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Ζεσταίνουμε το μέλι με το λεμόνι και το θυμάρι σε κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τις τηγανίτες.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE