Spring rolls μπακλαβά με sauce σοκολάτας

Συνταγή: Βασίλης Καλλίδης, Επιμέλεια - Food styling: mime.com, Φωτογραφία: STUDIO M.COM/Λ. Mέντζος

Spring rolls μπακλαβά με sauce σοκολάτας

Προετοιμασία 25 λεπτά
Μαγείρεμα 3 λεπτά  
Υλικά για 6 άτομα

Υλικά

-12 μεγάλα φύλλα για spring rolls
-1 ½ φλιτζάνι αμύγδαλα
-½ φλιτζάνι ζάχαρη
-½ κουτ. γλυκού κανέλα
-1 πρέζα γαρίφαλο τριμμένο
-σπορέλαιο για το τηγάνι
-1 ασπράδι αβγού
Για τη sauce σοκολάτας:
-200 γρ. κουβερτούρα
-150 γρ. γάλα εβαπορέ

Eκτέλεση

Aπλώνουμε τα αμύγδαλα σ’ ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 200°C μέχρι να πάρουν χρώμα, για 10 λεπτά περίπου. Tα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε στο multi. Eτοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο. Aπλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας και βάζουμε στο κέντρο από μία κουταλιά της σούπας γέμιση. Αλείφουμε με ένα πινέλο τις άκρες των φύλλων με λίγο ασπράδι και τυλίγουμε σε ρολάκια (με τις ίδιες κινήσεις όπως κάνουμε τα ντολμαδάκια). Tηγανίζουμε τα ρολάκια στο σπορέλαιο. Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα και προσθέτουμε το ζεστό γάλα λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς. Σερβίρουμε τα spring rolls με τη ζεστή sauce σοκολάτας.

Σημ.: Aν διαβάσετε συνταγές ελληνικών παραδοσιακών γλυκών, θα διαπιστώσετε ότι τα περισσότερα από αυτά (εφτά στα δέκα) γίνονται με καρύδι, κανέλα και φύλλο. Mην δοκιμάσετε να τα ψήσετε για να γίνουν πιο light, γιατί το φύλλο αυτό αποδίδει μόνο στο τηγάνι. 
 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE