Σπαγγέτι με κατίκι, σκόρδο και κολοκυθάκια

Συνταγή: Βασίλης Καλίδης, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Μια «άσπρη» μακαρονάδα.

Σπαγγέτι με κατίκι, σκόρδο και κολοκυθάκια

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά

Υλικά

-500 γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως
-200 γρ. κατίκι
-2 κολοκυθάκια
-2 σκελίδες σκόρδο
-1/2 ματσάκι άνηθο
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού ή τα κόβουμε σε σχήμα «σπαγγέτι» στον πολυκόφτη κουζίνας με τον ειδικό δίσκο κοπής. Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου – τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως συνήθως θέλουν παραπάνω χρόνο βρασίματος από τον συνηθισμένο. Κρατάμε μισό φλιτζάνι νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών και σουρώνουμε τα μακαρόνια. Oσο είναι ακόμα ζεστά, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το κατίκι, το νερό από το βράσιμο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα κολοκυθάκια. Aνακατεύουμε με δύο πιρούνια για να ενωθούν καλά όλα τα υλικά και σερβίρουμε τη μακαρονάδα σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και τρίβουμε από πάνω μπόλικο μαύρο πιπέρι.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE