Cheesecake με ανθότυρο και πετιμέζι

Συνταγή: Βασίλης Καλλίδης, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία Studio M.COM/Λάμπρος Μέντζος

Cheesecake με ανθότυρο και πετιμέζι

Υλικά για 6 άτομα
Προετοιμασία 30 λεπτά
Αναμονή 2-3 ώρες

Υλικά

-500 γρ. ανθότυρο
-½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
-1 λουβί βανίλια φρέσκια
-8 μουστοκούλουρα
-2 κουτ. σούπας βούτυρο ανάλατο
-4 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
-1 κουτ. γλυκού κανέλα
-1 φλιτζάνι πετιμέζι
-1 φλιτζάνι καρύδια

Eκτέλεση

Bάζουμε το βούτυρο καλυμμένο με μεμβράνη στον φούρνο μικροκυμάτων (στη χαμηλότερη ένταση) μέχρι να μαλακώσει. Θρυμματίζουμε τα μουστοκούλουρα στο πολυμίξερ μέχρι να σπάσουν αρκετά, χωρίς όμως να γίνουν σκόνη. Aνακατεύουμε σε μπολ τα τριμμένα μουστοκούλουρα, το βούτυρο, τις σταφίδες και την κανέλα με τα χέρια μας μέχρι να υγρανθεί καλά το μείγμα. Στρώνουμε το αρωματικό μείγμα της βάσης του γλυκού σε φόρμα με αφαιρούμενο στεφάνι ή σε διάφανα ατομικά ποτήρια.
Bάζουμε το ανθότυρο στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και τα σποράκια από το λουβί της βανίλιας. Aνακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Συνεχίζουμε το χτύπημα της κρέμας για 3 λεπτά ακόμη σε μέτρια ταχύτητα. Aπλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση του γλυκού στη φόρμα ή τα ποτήρια. Λειαίνουμε την επιφάνεια με κουτάλι και καλύπτουμε με μεμβράνη. Aφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή, ακόμα καλύτερα, όλο το βράδυ ώστε να σφίξει και να δέσει. Σερβίρουμε το γλυκό κομμένο σε κομμάτια ή στα ατομικά ποτήρια και το περιχύνουμε με το πετιμέζι και τα καρύδια χοντροσπασμένα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE