Cookies με πορτοκάλι και σοκολάτα

Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: StudioM.com

Cookies με πορτοκάλι και σοκολάτα

Υλικά για 20 κομμάτια
Προετοιμασία 15 λεπτά
Αναμονή 20 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά

Υλικά

-120 γρ. βούτυρο μαλακό
-3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
-3 αβγά
-1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
-1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-1 φλιτζανάκι λικέρ πορτοκαλιού
-1 φλιτζάνι αλεύρι
-2 κουτ. σούπας κακάο σκόνη
-1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη στα μικροκύματα

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Χτυπάμε καλά το βούτυρο στο μίξερ για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα. Χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα αβγά ένα ένα και μόλις ενσωματωθούν, βάζουμε μια πρέζα αλάτι, τη βανίλια και το λικέρ. Χτυπάμε για 15 δευτερόλεπτα. Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο την ταχύτητα και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε μια θήκη για μάφιν με άχνη και μοιράζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για 12 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE