Cookies με λεβάντα και μέλι

Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Cookies με λεβάντα και μέλι

Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Υλικά για 30-40 κομμάτια περίπου

Υλικά

-2 αβγά
-1/2 φλιτζάνι βούτυρο
-3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
-2 κουτ. σούπας μέλι
-2 κουτ. γλυκού άνθη λεβάντας
-1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1 πρέζα αλάτι

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε τα αβγά μαζί με το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και τη λεβάντα σε μπολ και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός για 1 λεπτό μόνο. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και τα χτυπάμε ξανά για 30 δευτερόλεπτα. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά μόνο. Το βγάζουμε από το ψυγείο και ρίχνουμε γεμάτες κουταλιές ζύμης επάνω στο χαρτί, αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσα στα μπισκότα γιατί, μόλις ψηθούν, θα φουσκώσουν και θα κολλήσουν. Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και τα ψήνουμε για 10 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα μεταφέρουμε πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE