Banoffee cheesecake

Συνταγή: Εφη Γιαλούση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: studiom.com

Banoffee cheesecake

Υλικά για 8 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Αναμονή 2 ώρες
Μαγείρεμα 2 ώρες + 50 λεπτά

Υλικά

Για την κρέμα
-4 αβγά
-1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
-500 γρ. τυρί κρέμα
-500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-2 μπανάνες μεγάλες πολτοποιημένες
Για τη βάση
-200 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
-60 γρ. βούτυρο
-1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρντισμένα
Για το γαρνίρισμα
-3 μπανάνες
-1/2 λεμόνι (τον χυμό του)
-σοκολάτα τριμμένη
Για τη σάλτσα καραμέλας
-1 κουτί ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο

Eκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα καραμέλας: Βράζουμε ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα (χωρίς να το ανοίξουμε) σε κατσαρόλα με πολύ νερό για 2 ώρες ώσπου να καραμελώσει το γάλα. Κάθε τόσο προσέχουμε να συμπληρώνουμε νερό αν χαμηλώσει η στάθμη.
Αφήνουμε την κονσέρβα να κρυώσει πολύ καλά πριν την ανοίξουμε. Πολτοποιούμε στο πολυκοπτικό τα μπισκότα και τα αμύγδαλα. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μείγμα της βάσης σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο 28 εκ.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Αποσύρουμε το μπολ από το μίξερ και προσθέτουμε το γιαούρτι και τις λιωμένες μπανάνες. Ανακατεύουμε καλά, στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του μπισκότου και ψήνουμε το γλυκό στον φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Στρώνουμε πάνω φετούλες μπανάνας βουτηγμένες στον χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με τη σοκολάτα. Περιχύνουμε το γλυκό με τη σάλτσα του καραμελωμένου ζαχαρούχου γάλακτος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE