Cheesecake πεπόνι

Συνταγή: Εύη Παπαδοπούλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: StudioM.com

Cheesecake πεπόνι

Υλικά για 10-12 άτομα
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Αναμονή 3 ώρες

Υλικά

-250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
-80 γρ. βούτυρο λιωμένο
-2 κουτ. σούπας ζάχαρη
Για την κρέμα
-500 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
-200 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
-500 γρ. κρέμα γάλακτος
35% λιπαρά
-12 γρ. ζελατίνα σε φύλλα
-1/2 πεπόνι Κρήτης
Για το ζελέ πεπόνι
-1/2 πεπόνι Κρήτης
-40 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
-6 γρ. ζελατίνα σε φύλλα

Eκτέλεση

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι ή στο γουδί. Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τη ζάχαρη και απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο, με διάμετρο 24 εκ. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο. Καθαρίζουμε και κόβουμε το πεπόνι σε κυβάκια. Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε παγωμένο νερό. Ζεσταίνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος. Λίγο πριν βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά, στύβουμε τη ζελατίνα και την προσθέτουμε στο υγρό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά και χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγί. Χτυπάμε ξεχωριστά το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψει. Ανακατεύουμε απαλά το μείγμα τυριού-ζάχαρης, τη σαντιγί, το μείγμα κρέμας-ζελατίνας και το πεπόνι. Αδειάζουμε στη φόρμα και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου. Ετοιμάζουμε το ζελέ πεπόνι: Πολτοποιούμε το φρούτο στο μούλτι. Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε παγωμένο νερό. Ζεσταίνουμε το μισό από το πολτοποιημένο πεπόνι μαζί με τη ζάχαρη σε μικρό κατσαρολάκι και ρίχνουμε τη ζελατίνα, αφού τη στύψουμε να φύγει το πολύ νερό. Ανακατεύουμε να λιώσει και προσθέτουμε τον υπόλοιπο πολτό του φρούτου. Απλώνουμε πάνω στο γλυκό και αφήνουμε στο ψυγείο για ακόμη 1 ώρα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE