Μεθεόρτια: Μην πετάξεις τίποτα!

2/5/2016 12:02:24 πμ
Μεθεόρτια: Μην πετάξεις τίποτα!

Leftovers ή απομεινάρια μιας Λαμπρής ημέρας... Όπως και να τα ονομάσουμε, τα αβγά, το κρέας και το τσουρέκι του πασχαλινού τραπεζιού μπορούν να μεταμορφωθούν εύκολα σε νέες λιχουδιές.

Από την Casserola
Μεθεόρτια: Μην πετάξεις τίποτα!

Αβγόπιτα

Σοτάρουμε 500 γρ. σπανάκι και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 2 κουτ. σούπας λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Χτυπάμε 100 γρ. κρέμα γάλακτος, 3 κουτ.σούπας κεφαλοτύρι και 400 γρ. ανθότυρο τριμμένα σε μπολ και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε 1 φύλλο σφολιάτας σε πυρέξ, πασπαλίζουμε με 100 γρ. κεφαλοτύρι και απλώνουμε το σπανάκι. Καθαρίζουμε και κόβουμε στη μέση 4 βαμμένα αβγά, τα στρώνουμε κατά μήκος με την κομμένη τους πλευρά προς τα πάνω, τα σκεπάζουμε με το μείγμα των τυριών. Κλείνουμε με 1 φύλλο σφολιάτας. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο.

  • Tips: Μπορούμε να βάλουμε στην πίτα μας λίγα κρεμμυδάκια και άνηθο ψιλοκομμένα. Εναλλακτικά, τρίβουμε μανούρι και πεκορίνο Αμφιλοχίας.

Σάντουιτς με ψητό αρνί και ξινομυζήθρα

Βάζουμε σε μπολ 100 γρ. ξινομυζήθρα, 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο και 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά με πιρούνι. Αλείφουμε τέσσερις φέτες χωριάτικου ψωμιού με λίγη μουστάρδα πικάντικη. Ψιλοκόβουμε 250 γρ. κρύο ψητό αρνί και μοιράζουμε σε δύο από τις φέτες του ψωμιού, γαρνίρουμε με λίγα φυλλαράκια δροσερής ρόκας και από πάνω τοποθετούμε τη μισή ποσότητα του μείγματος με το τυρί. Σκεπάζουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμί και σερβίρουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE