Φασόλια μαυρομάτικα με χόρτα τσιγαριαστά

Συνταγή: Βασίλης Καλλίδης, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης

Φασόλια μαυρομάτικα με χόρτα τσιγαριαστά

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά 

Yλικά

-500 γρ. καυκαλήθρες
-500 γρ. σέσκουλα
-500 γρ. σπανάκι
-500 γρ. βρούβες
-250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα βρασμένα
-1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Πλένουμε σχολαστικά τα χόρτα και τα χοντροκόβουμε. Aχνίζουμε σε μια κατσαρόλα το πράσο με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα φασόλια, τα χόρτα, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και τον ντοματοπελτέ αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό. Aνακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό για είκοσι λεπτά περίπου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE