Τηγάνισμα με κουρκούτι

Από τον Κώστα Τσίγκα, Εικονογράφηση: Χριστίνα Νεοφωτίστου

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το φαγητό πριν τηγανιστεί χρειάζεται μια επικάλυψη η οποία αφενός το προστατεύει από το κάψιμο, αφετέρου του προσδίδει τραγανή υφή προφυλάσσοντας το εσωτερικό από το περιττό λάδι του τηγανιού. Η επικάλυψη μπορεί να είναι απλό αλεύρι, φύλλο κάποιας μορφής, κουρκούτι ή ζύμη.

1. Η περισσότερο διαδεδομένη συνταγή για κουρκούτι είναι αυτή που περιέχει μπίρα, την οποία αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε με ανθρακούχο νερό.1. Η περισσότερο διαδεδομένη συνταγή για κουρκούτι είναι αυτή που περιέχει μπίρα, την οποία αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε με ανθρακούχο νερό.

2. Αναμειγνύουμε σε μπολ 3/4 φλιτζανιού αλεύρι και ½ κουταλάκι αλάτι. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από την αγαπημένη μας μπίρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει το κουρκούτι.2. Αναμειγνύουμε σε μπολ 3/4 φλιτζανιού αλεύρι και ½ κουταλάκι αλάτι. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από την αγαπημένη μας μπίρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει το κουρκούτι.

3. Για το τηγάνισμα, βουτάμε στο κουρκούτι την τροφή3. Για το τηγάνισμα, βουτάμε στο κουρκούτι την τροφή

4. ...και κατόπιν το τινάζουμε ελαφρά για να μην έχουμε χοντρή κρούστα όταν το τηγανίσουμε.4. ...και κατόπιν το τινάζουμε ελαφρά για να μην έχουμε χοντρή κρούστα όταν το τηγανίσουμε.

5. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι5. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι

6. Bγάζουμε τα τηγανητά με τρυπητή κουτάλα.6. Bγάζουμε τα τηγανητά με τρυπητή κουτάλα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE