Αγαπημένα κομμάτια για τo BBQ

Αγαπημένα κομμάτια για τo BBQ

Το κρέας είναι βασικός πρωταγωνιστής σε κάθε σπιτική ψησταριά. Μοσχαρίσιο, χοιρινό ή αρνίσιο, μπορούμε να το προμηθευτούμε σε διαφορετικές κοπές για να το απολαύσουμε ποικιλοτρόπως.

Κόντρα μοσχαρίσια Βγαίνει από τη ράχη του μοσχαριού, που αποτελεί συνέχεια της σπαλομπριζόλας. Μια από τις πιο δημοφιλείς μπριζόλες του μοσχαριού, γνωστή επίσης και ως New York steak.

Μοσχαρίσιο φιλέτο Η θεση του εσωτερικά στη σπονδυλική στήλη του μοσχαριού, το καθιστά το πιο μαλακό κομμάτι κρέατος. Μπορεί να προετοιμαστεί σε πολύ λίγο χρόνο, στη σχάρα ή στο τηγάνι.

T-BONE Από τα πιο δημοφιλή κομμάτια του μοσχαριού για ψήσιμο στη σχάρα. Το μεγάλο τμήμα προέρχεται από το κόντρα και το μικρότερο από το φιλέτο. Με αυτόν τον τρόπο κοπής «ενσωματώνονται» στην ίδια μπριζόλα δύο διαφορετικές γεύσεις κρέατος.

Σπαλομπριζόλα Το επάνω κομμάτι της σπάλας και συγκεκριμένα οι 4-6 πρώτες πλευρές από τη ράχη. Μπριζόλες μεγάλου μεγέθους, με κυκλικό κόκαλο και αρκετό ορατό λίπος και τένοντες.

Καρδιά κιλότου βρίσκεται στην πίσω πλευρά του μοσχαριού, επάνω και μέσα από την ουρά. Περιλαμβάνει τον τελευταίο σπόνδυλο της σπονδυλικής στήλης και τη λεκάνη του ζώου. Η καρδιά του μυός είναι ιδιαίτερα μαλακή και με πολύ λίγα λίπη. Είναι πολύ καλή εναλλακτική λύση αντί για τα πιο ακριβά κομμάτια της μπριζόλας.

Αρνίσια παϊδάκια Προέρχονται από τη σπάλα του αρνιού. Από την αρχή της βγαίνει το μεγαλύτερο τμήμα από τα γνωστά μας παϊδάκια (τα πρώτα) με αρκετό λίπος. Τα δεύτερα παϊδάκια αποτελούν τη συνέχεια της σπάλας του αρνιού, έχουν λιγότερο λίπος και πολύ τρυφερό κρέας.

Μπριζόλες από μπούτι Συνήθως, το μπούτι ψήνεται στον φούρνο, αλλά μπορεί να κοπεί και σε μπριζόλες, οι οποίες όμως χρειάζονται καλό μαρινάρισμα και λίγο ψήσιμο, διαφορετικά θα σκληρύνουν.

Χοιρινή κοιλιά Γνωστή και ως παντσέτα, έχει τιμητική θέση στις κουζίνες διεθνώς, ενώ έχει γίνει η αγαπημένη των σεφ. Γίνεται υπέροχη στα κάρβουνα ή αργοψήνεται στον φούρνο και ακολούθως τηγανίζεται.

Κόντρα χοιρινό Οι περισσότεροι χασάπηδες το αποκαλούν «ολλανδικής κοπής». Στεγνό κομμάτι,
που είναι προτιμότερο να ψήνεται ολόκληρο και μετά να τεμαχίζεται.

Χοιρινό ψαρονέφρι Το φιλέτο του χοίρου και το πιο μαλακό χοιρινό κρέας, το οποίο όμως έχει πολύ απροσδιόριστη γεύση. Καλό είναι να συνοδεύεται από έντονη σάλτσα ή να έχει μαριναριστεί αρκετά πριν ψηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE