Ελιές στην άλμη

Από τον Τόνυ Καβαλιέρο, Εικονογράφηση: Χριστίνα Νεοφώτιστου

Σκέτες ή σε σαλάτες, οι ελιές δίνουν ένα απολαυστικό, μεσογειακό άρωμα στα πιάτα όπου συμμετέχουν.

1. Αφαιρούμε τον πυρήνα από τις ελιές μέσα σε ένα γουδί. Τις τοποθετούμε σε καθαρό κρύο νερό για περίπου 10 ημέρες. Aλλάζουμε το νερό καθημερινά ώστε να ξεπικρίσουν.1. Αφαιρούμε τον πυρήνα από τις ελιές μέσα σε ένα γουδί. Τις τοποθετούμε σε καθαρό κρύο νερό για περίπου 10 ημέρες. Aλλάζουμε το νερό καθημερινά ώστε να ξεπικρίσουν.

2. Σουρώνουμε τις ελιές και τις βάζουμε σε άλμη (αναλογία: 1 κιλό νερό, 100 γρ. αλάτι, 1 κουτ. σούπας ρίγανη, 100 γρ. ξίδι και 1 λεμόνι κομμένο σε χοντρές φέτες). Kαλύπτουμε την άλμη με λάδι για να πρ2. Σουρώνουμε τις ελιές και τις βάζουμε σε άλμη (αναλογία: 1 κιλό νερό, 100 γρ. αλάτι, 1 κουτ. σούπας ρίγανη, 100 γρ. ξίδι και 1 λεμόνι κομμένο σε χοντρές φέτες). Kαλύπτουμε την άλμη με λάδι για να προστατέψουμε το νερό από τη μούχλα. Aφήνουμε για 3 μέρες.

3. Στραγγίζουμε τις ελιές και τις βάζουμε σε αεροστεγές δοχείο. Τις σκεπάζουμε με λάδι. Συντηρούμε τις ελιές στο ψυγείο.3. Στραγγίζουμε τις ελιές και τις βάζουμε σε αεροστεγές δοχείο. Τις σκεπάζουμε με λάδι. Συντηρούμε τις ελιές στο ψυγείο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE