Σπιτικές «λιαστές» ντομάτες στον φούρνο

Από τον Τόνυ Καβαλιέρο - Εικονογράφηση Χριστίνα Νεοφωτίστου

Για να φτιάξουμε περίπου 2 κιλά λιαστές θα χρειαστούμε 40 κιλά ντομάτες, επειδή η περιεκτικότητα της ντομάτας σε νερό είναι 93%.

Pesto λιαστής ντομάτας
Xρησιμοποιείται σε ζυμαρικά, σάντουιτς ή ως dressing σαλάτας:
—Tοποθετούμε σε γουδί 4 σκελίδες σκόρδο, λίγο θυμάρι φρέσκο, 8 ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες, 4 φύλλα φρέσκου βασιλικού, λίγο αλάτι χοντρό, λίγο πιπέρι μαύρο, 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη και 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και πολτοποιούμε.

<p>1. Kόβουμε τις ντομάτες στη μέση κατά μήκος, τις απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί με την κομμένη τους μεριά προς τα πάνω και καρυκεύουμε με χοντρό αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ελαιόλα

1. Kόβουμε τις ντομάτες στη μέση κατά μήκος, τις απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί με την κομμένη τους μεριά προς τα πάνω και καρυκεύουμε με χοντρό αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ελαιόλαδο.


2. Ψήνουμε στους 80°C για περίπου 4-6 ώρες.2. Ψήνουμε στους 80°C για περίπου 4-6 ώρες.

3. Tις τοποθετούμε σε αποστειρωμένο βάζο με σκόρδο, κλαράκια θυμαριού και καλύπτουμε όλο το περιεχόμενο με ελαιόλαδο.3. Tις τοποθετούμε σε αποστειρωμένο βάζο με σκόρδο, κλαράκια θυμαριού και καλύπτουμε όλο το περιεχόμενο με ελαιόλαδο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE