Οι πιο γνωστές ποικιλίες της πατάτας

Τα ονόματά τους παράξενα, όπως και τα σχήματα και οι αποχρώσεις τους. Καθεμία, όμως, αποδίδει καλύτερα σε συγκεκριμένη συνταγή. Κρατήστε σημειώσεις...

Στην Eλλάδα, καλλιεργούνται κυρίως τρεις ποικιλίες από λευκόσαρκες πατάτες –οι «Banner», «Arran» και «Sebagο»– και σε μικρότερη κλίμακα οι κιτρινόσαρκες «Ari» και «Fina».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Λεξικό κουζίνας Πατάτα
Γλωσσάρι μαγειρικής Πατάτες

«Αrran»«Αrran»

«Ari»«Ari»

«Russet» Για ψήσιμο στον φούρνο, για πουρέ, για τηγάνισμα.«Russet» Για ψήσιμο στον φούρνο, για πουρέ, για τηγάνισμα.

«Sebagο»«Sebagο»

«Fina»«Fina»

«Yukon Gold» Για ψήσιμο στον φούρνο, για πουρέ, για τηγάνισμα.«Yukon Gold» Για ψήσιμο στον φούρνο, για πουρέ, για τηγάνισμα.

«Fingerling» Για βραστές πατάτες, στον αχνό ή στην κατσαρόλα.«Fingerling» Για βραστές πατάτες, στον αχνό ή στην κατσαρόλα.

«Jersey» Για βραστές πατάτες, στον αχνό ή στην κατσαρόλα.«Jersey» Για βραστές πατάτες, στον αχνό ή στην κατσαρόλα.

«King Edward» Για φούρνο.«King Edward» Για φούρνο.

«Pink Fir Apple»  Για φούρνο.«Pink Fir Apple» Για φούρνο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE