Βλίτα

Εικονογράφηση: Χριστίνα Νεοφωτίστου

Είδος χορταρικού με πράσινα φύλλα που τρώγεται βραστό σαλάτα και ενισχύεται γευστικά με ελαιόλαδο, λεμόνι ή σκορδόξιδο. Ταιριάζει με άλλα βραστά λαχανικά, όπως πατάτες, κολοκυθάκια, στύφνο. Από τον Μάϊο έως και τον Αύγουστο, τα βλίτα είναι «καλόβολα» και ταιριάζουν αμέσως με τη γευστική παρέα -κρέας ή ψάρι- που θα τα συντροφέψει επί τραπέζης... Στο βράσιμο φροντίστε να «κρατάνε». Aν θέλετε να δώσετε έναν τόνο παραπάνω στη γεύση τους, ραντίστε τα με μια γρήγορη sauce από ελαιόλαδο, λευκό ξίδι, σκόρδο και κάππαρη.

<p>Bλίτα -Amaranth</p>

Bλίτα -Amaranth

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE