Αρακάς

Εικονογράφηση: Χριστίνα Νεοφωτίστου

Οι εδώδιμοι σπόροι που περιέχονται στον λοβό του μπιζελιού. Αγαπητό λαχανικό της κουζίνας με πολλές μαγειρικές προσεγγίσεις. Απολαύστε τον φρέσκο με βούτυρο, προσθέστε τον σε λαδερά ή ως γαρνιτούρα σε κρέατα. Θα τον βρείτε φρέσκο σε όλους τους πάγκους από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο.
Tο καθάρισμα του αρακά είναι σίγουρα χρονοβόρο, όμως αν αποφασίσετε να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας για το μαγείρεμά του, είναι βέβαιο ότι θα ανταμειφθείτε γευστικά. Απολαύστε τον με ελαιόλαδο, λεμόνι, φρέσκο κρεμμύδι και άνηθο.

<p>Aρακάς (Pisum sativum)</p>

Aρακάς (Pisum sativum)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE