Τι θα φάμε σήμερα;
Φεβρουάριος
Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου
Σαλάτα με ρεβίθια, χαλούμι και λουκάνικο

Σαλάτα με ρεβίθια, χαλούμι και λουκάνικο

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου. Φωτογραφία: STUDIO Τσοκούνογλου

Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 8 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα

 

Υλικά

-400 γρ. ρεβίθια βρασμένα (ή κονσέρβα)
-250 γρ. χαλούμι κομμένο
-2 λουκάνικα χωριάτικα με πορτοκάλι σε φέτες
-2 πιπεριές Φλωρίνης
-1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
-1/4 φλιτζανιού ξίδι
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη
-1 ματσάκι φύλλα μαϊντανού
-μερικά ανάμεικτα φύλλα λαχανικών έτοιμα
-4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
-αλάτι, πιπέρι

 

Eκτέλεση

Βάζουμε σε μπολ το κρεμμύδι με το ξίδι και τη ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη. Τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο το χαλούμι και το λουκάνικο για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Σουρώνουμε το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε με το λουκάνικο, τα ρεβίθια, τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες, τα φύλλα λαχανικών και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE