Τι θα φάμε σήμερα;
Παρασκευή 28 Απριλίου
Ρολά μελιτζάνας με ανθότυρο

Ρολά μελιτζάνας με ανθότυρο

Συνταγή: Εφη Γιαλούση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: STUDIOΜ.COM

Υλικά για 6 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 35 λεπτά

 

Υλικά

-2 μελιτζάνες μεγάλες
-1 φλιτζάνι ανθότυρο
-2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας αμύγδαλα εφιλέ
-2 κουτ. σούπας γραβιέρα τριμμένη
-1/4 φλιτζανιού ψίχουλα ψωμιού
-1 κρόκο αβγού
-500 γρ. χυμό ντομάτας
-1/2 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη

 

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αλείφουμε με λάδι ένα μεσαίου μεγέθους πυρέξ. Κόβουμε κάθε μελιτζάνα σε 6 φέτες και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες λίγες λίγες μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Τοποθετούμε σε πιάτο και αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε σε μπολ το ανθότυρο με τον βασιλικό, τα ψίχουλα, τα αμύγδαλα, τη γραβιέρα και τον κρόκο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, απλώνουμε τα 2/3 του χυμού ντομάτας στο πυρέξ, τοποθετούμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας 1 κουταλιά σούπας από το μείγμα τυριών και τυλίγουμε σε ρολά. Αραδιάζουμε στο πυρέξ και τα καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυμό. Πασπαλίζουμε με φέτα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE