Τι θα φάμε σήμερα;
Ιανουάριος
Δευτέρα 23 Ιανουαρίου
Μπρόκολο με σάλτσα ολαντέζ και αμύγδαλο

Μπρόκολο με σάλτσα ολαντέζ και αμύγδαλο

Συνταγή: Εφη Γιαλούση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας, Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: StudioM.com

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά

 

Υλικά

-1 κιλό μπρόκολο μπουκετάκια
-1/2 φλιτζάνι αμύγδαλο εφιλέ
Για την ολαντεζ
-15 γρ. κρεμμύδι
-60 γρ. ξίδι από λευκό κρασί
-30 γρ. κρασί λευκό
-60 γρ. νερό
-6 κρόκους αβγών
-480 γρ. βούτυρο λιωμένο
-10 γρ. χυμό λεμονιού
-αλάτι, πιπέρι σε κόκκους, χοντροσπασμένο

 

Eκτέλεση

Βράζουμε το μπρόκολο και καβουρδίζουμε το αμύγδαλο στον φούρνο για 10 λεπτά. Σιγοβράζουμε σε μικρή κατσαρόλα, το κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο, το πιπέρι, το κρασί και το ξίδι μέχρι να συμπυκνωθεί το μείγμα και να φτάσει στο 1/4 του αρχικού του όγκου. Ρίχνουμε το νερό και σουρώνουμε σε μεταλλικό μπολ. Το μεταφέρουμε σε μπεν μαρί, ρίχνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με σύρμα συνεχώς μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το λεμόνι ανακατεύοντας και το βούτυρο σιγά σιγά στην αρχή και με συνεχή ροή εφόσον αρχίσει να πήζει το μείγμα. Αποσύρουμε από το μπεν μαρί, αλατίζουμε και σουρώνουμε τη σάλτσα. Σερβίρουμε το μπρόκολο με τη σάλτσα και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.

Ολαντέζ σος (Hollandaise sauce) Μία από τις πέντε βασικές σάλτσες της παραδοσιακής γαλλικής κουζίνας. Παράγεται από την πρόσμειξη βούτυρου με λεμόνι και κρόκο αβγού. Χρησιμοποιείται κυρίως σε λαχανικά ή κρέατα χωρίς έντονη γεύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE