Σάλτσα για burger

Από τον Κώστα Τσίγκα, Εικονογράφηση: Χριστίνα Νεοφωτίστου

Μαγειρικά, η δημιουργική εξέλιξη των burgers είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Οι επεμβάσεις των σεφ τόσο στη δομή του περιεχομένου (μπιφτέκι κάθε είδους) όσο και στις συνοδευτικές σάλτσες έχουν φέρει πολλές νέες, εντυπωσιακές γευστικές εκδοχές στην καθημερινότητα αυτού του σάντουιτς. Ναι, υπάρχουν πολύ περισσότερες σάλτσες για τα burgers πέρα από τις «κλασικές» ketchup ή BBQ sauce.

Σάλτσα με κάππαρη και μαγιονέζα
Αναμειγνύουμε σε μπολ:
-½ φλιτζάνι μαγιονέζα
-1 κουτ. σούπας κάππαρη πλυμένη και ψιλοκομμένη,
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα,
-1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
-1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσουν οι γεύσεις.

Σάλτσα πικάντικη με γιαούρτι και δυόσμο
Αναμειγνύουμε σε μπολ:
-1 φλιτζάνι γιαούρτι σακούλας
-1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη
-2 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
-1 κουτ. γλυκού καυτερή σάλτσα (π.χ. Tabasco)
-1 κουτ. γλυκού κέτσαπ, τον χυμό από ½ λεμόνι
-1/4 κρεμμυδιού ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσουν οι γεύσεις.

1.  Βάζουμε σε μπολ 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού, 2 κουτ. σούπας μέλι, 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα, 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, 1 κουτ. σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο, 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα, αλάτι και1. Βάζουμε σε μπολ 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού, 2 κουτ. σούπας μέλι, 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα, 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, 1 κουτ. σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο, 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.

2. Ανακατεύουμε2. Ανακατεύουμε

3. Κατόπιν, τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσουν οι γεύσεις.3. Κατόπιν, τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσουν οι γεύσεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE