Ενας θαυμαστός κόσμος

Aπό τη Μαίρη Μιχαλοπούλου
Ενας θαυμαστός κόσμος

Κατσαρόλα από ανοξείδωτο ατσάλι Στην ουσία, πρόκειται για σίδηρο συνδυασμένο με χρώμιο και νίκελ. Οταν σε μια κατσαρόλα αναγράφεται η ένδειξη «18/10», σημαίνει ότι το 18% της σύστασής της αποτελείται από χρώμιο και το 10% από νίκελ.

Από αλουμίνιο Οικονομικό υλικό και συγχρόνως καλός αγωγός της θερμότητας με ανομοιόμορφη κατανομή. Συνήθως, οι κατσαρόλες αυτού του είδους επικαλύπτονται με στρώματα από χρωματιστό εμαγιέ και αντικολλητική επένδυση για ευκολία στο καθάρισμα. Χρειάζονται, όμως, προσεκτική μεταχείριση, ώστε να διατηρούνται καθαρές και χωρίς αµυχές, οι οποίες θα γίνουν εστίες µικροβίων.

Από χαλκό Θεωρείται το καλύτερο και ακριβότερο υλικό. Οι κατσαρόλες επενδύονται με ανοξείδωτο ατσάλι για να ενισχυθεί το πλαίσιο του χαλκού. Θέλουν ειδικό καθαριστικό, για να διατηρούνται άψογες.

Από μαντέμι Θεωρητικά, η καλύτερη επιλογή για αργό μαγείρεμα. Πολύ καλός αγωγός της θερμότητας και κατάλληλο για όλους τους τύπους εστιών. Πριν από την πρώτη χρήση, ακολουθήστε τις οδηγίες.

Από ανοξείδωτο χάλυβα Από τα πιο διαδεδομένα υλικά αντοχής, αφού δεν φθείρεται εύκολα, είναι άκαµπτο και εύκολο στο καθάρισμα. Το μειονέκτημά του είναι ότι θερµαίνεται πιο αργά από άλλα υλικά. Ο πάτος της κατσαρόλας από χάλυβα αποτελείται από δύο ανοξείδωτα φύλλα που στη µέση έχουν ένα φύλλο αλουµινίου (σάντουιτς).

—Σε μία χύτρα καλής ποιότητας η βάση πρέπει να ενώνεται ομαλά με το τοίχωμα της χύτρας χωρίς διάκενα και η ένωση εσωτερικά πρέπει να είναι στρογγυλεμένη για να μπορούμε να φτάνουμε σε κάθε σημείο με αναδευτήρα.
—Το μυστικό για επιτυχημένο μαγείρεμα είναι η σωστή κατανομή της θερμότητας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το υλικό κατασκευής του κάθε είδους κατσαρόλας.
—Για εξοικονόμηση χώρου, επιλέξτε χύτρες με κωνικό σχήμα, ώστε να στοιβάζονται η μια μέσα στην άλλη.
—Για άψογο μαγείρεμα και εξοικονόμηση ενέργειας, η κατσαρολα και η εστία θα πρέπει να εφάπτονται ακριβώς.
—Επιλέγουμε σκεύος αντίστοιχου μεγέθους με την ποσότητα του φαγητού που θέλουμε να μαγειρέψουμε.
—Ανεξάρτητα από το υλικό της κατσαρόλας, οι λαβές τησ πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένες και συνδεδεμένες για να μην υπερθερμαίνονται κατά το μαγείρεμα.
—Οι λαβές από ανοξείδωτο ατσάλι είναι πιο ανθεκτικές για μαγειρεμα στον φούρνο και πλυσιμο στο πλυντήριο πιάτων.

01. Κατσαρόλα London της Green Pan με αντικολλητική επίστρωση Thermolon — Cook-Shop, www.cookshop.gr
02. Κατσαρόλα Coronal από ανοξείδωτο ατσάλι 18/10, ø 16/18/20 εκ. — Fissler, www.fissler.gr
03. Κατσαρόλα αλουμινίου Bianca Νο 24 με λευκή αντικολλητική επικάλυψη Skandia και γυάλινο καπάκι — Fest, www.fest.gr
04. Αντικολλητική ρηχή σοτέζα London της Green Pan, ø 30 εκ. — Cook-Shop, www.cookshop.gr
05. Πλακερό Durit Select Pro της WMF με γυάλινο καπάκι, ø 28 εκ. — Παρουσίαση, www.parousiasi.gr
06. Χύτρα Rojo της Silit χωρίς νικέλιο, κατάλληλη για όλες τις εστίες — Cook Shop, www.cookshop.gr
07. Πολυχύτρα Medi-terano από ανοξείδωτο ατσάλι 18/10, χωρητικότητας 6/8/10 l — Fissler, www.fissler.gr
08. Ανοξείδωτη σπαγγετιέρα της Kuchenprofi με σουρωτήρι και γυάλινο καπάκι, ø 24 εκ. — Cook Shop, www.cookshop.gr
09. Πλακερό από τη σειρά Rubicast της Elo από χυτό αλουμίνιο με αντικολλητική επίστρωση, κατάλληλο για τον φούρνο (μέχρι 240°C) — Cook-Shop, www.cookshop.gr

<strong>01. Κατσαρολάκι</strong> Σκεύος με αντικολλητική κεραμική επίστρωση, ιδανικό για μικρές ποσότητες, υψηλής θερμοκρασίας τσιγάρισμα, τηγάνισμα, ακόμα και φλαμπέ.01. Κατσαρολάκι Σκεύος με αντικολλητική κεραμική επίστρωση, ιδανικό για μικρές ποσότητες, υψηλής θερμοκρασίας τσιγάρισμα, τηγάνισμα, ακόμα και φλαμπέ.

<strong>02. Σαλτσιερα</strong> Κατσαρολίτσα με καπάκι και εύχρηστη λαβή. Τη χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε κρέμες, μπεσαμέλ, βραστά αβγά ή φαγητό για ένα άτομο.02. Σαλτσιερα Κατσαρολίτσα με καπάκι και εύχρηστη λαβή. Τη χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε κρέμες, μπεσαμέλ, βραστά αβγά ή φαγητό για ένα άτομο.

<strong>03. Κατσαρόλα Μεσαία</strong> Κατάλληλη για να μαγειρέψουμε 3-4 μερίδες φαγητού. Η αντικολλητική της επίστρωση είναι ιδανική για να ξεκινήσουμε σοτάροντας και να συνεχίσουμε το μαγείρεμα του φ03. Κατσαρόλα Μεσαία Κατάλληλη για να μαγειρέψουμε 3-4 μερίδες φαγητού. Η αντικολλητική της επίστρωση είναι ιδανική για να ξεκινήσουμε σοτάροντας και να συνεχίσουμε το μαγείρεμα του φαγητού. Το γυάλινο καπάκι μάς επιτρέπει να παρακολουθούμε το φαγητό.

<strong>04. Σοτέζα με ψηλό καπάκι</strong> Αντικολλητικό πλατύ σκεύος με διάμετρο 30 εκατοστών. Η ιδιαιτερότητά του εστιάζεται στο ψηλό καπάκι, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να μαγειρέψουμε μεγάλα 04. Σοτέζα με ψηλό καπάκι Αντικολλητικό πλατύ σκεύος με διάμετρο 30 εκατοστών. Η ιδιαιτερότητά του εστιάζεται στο ψηλό καπάκι, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να μαγειρέψουμε μεγάλα κομμάτια κρέατος ή ένα ολόκληρο πουλερικό.

<strong>05. Κατσαρόλα ρηχή (σοτέζα)</strong> Διαθέτει το πλεονέκτημα να συνδυάζει το αρχικό σοτάρισμα και το αργό μαγείρεμα. Μπορούμε να μαγειρέψουμε με άνεση σε μία στρώση όλα τα λαδερά, διάφορα λαχα05. Κατσαρόλα ρηχή (σοτέζα) Διαθέτει το πλεονέκτημα να συνδυάζει το αρχικό σοτάρισμα και το αργό μαγείρεμα. Μπορούμε να μαγειρέψουμε με άνεση σε μία στρώση όλα τα λαδερά, διάφορα λαχανικά και κρέας με σάλτσα.

<strong>06. Κατσαρόλα βαθιά</strong> Σε αυτήν την κατσαρόλα μπορούμε να μαγειρέψουμε μεγάλες ποσότητες φαγητού, βραστά χόρτα, όσπρια, να σιγοψήσουμε μεγάλα κομμάτια κρέατος ή να βράσουμε μακαρόνια ή ρ06. Κατσαρόλα βαθιά Σε αυτήν την κατσαρόλα μπορούμε να μαγειρέψουμε μεγάλες ποσότητες φαγητού, βραστά χόρτα, όσπρια, να σιγοψήσουμε μεγάλα κομμάτια κρέατος ή να βράσουμε μακαρόνια ή ρύζι σε μεγάλη ποσότητα νερού. Ιδανική για 2 πακέτα μακαρόνια, 2 κιλά κρέατος και 6-7 μερίδες φαγητό.

<strong>07. Χύτρα ταχύτητος</strong> Δημοφιλής και χρήσιμη μεγάλη κατσαρόλα για κάθε κουζίνα. Με αυτήν, μπορούμε να μαγειρέψουμε τα φαγητά μας σε μικρότερο χρονικό διάστημα, χάρη στην ιδιαίτερη κατασκ07. Χύτρα ταχύτητος Δημοφιλής και χρήσιμη μεγάλη κατσαρόλα για κάθε κουζίνα. Με αυτήν, μπορούμε να μαγειρέψουμε τα φαγητά μας σε μικρότερο χρονικό διάστημα, χάρη στην ιδιαίτερη κατασκευή της. Κλείνει αεροστεγώς και δεν επιτρέπει στον αέρα ή τα υγρά να διαφύγουν υπό μια συγκεκριμένη πίεση. Ετσι, διατηρεί τη γεύση και τις βιταμίνες των τροφών.

<strong>08. Σπαγγετιέρα</strong> Μια εξαιρετικά εύχρηστη κατσαρόλα με διπλό ρόλο, καθώς δίνει και τη δυνατότητα του εύκολου σουρώματος. Εκτός από το βράσιμο ζυμαρικών προσφέρεται και για χόρτα, πατάτε08. Σπαγγετιέρα Μια εξαιρετικά εύχρηστη κατσαρόλα με διπλό ρόλο, καθώς δίνει και τη δυνατότητα του εύκολου σουρώματος. Εκτός από το βράσιμο ζυμαρικών προσφέρεται και για χόρτα, πατάτες κ.λπ. Αν έχετε χώρο για την αποθήκευσή της (λόγω ύψους), προτιμήστε την.

<strong>09. Πλακερο</strong> Σκεύος από χυτό αλουμίνιο με αντικολλητική επίστρωση. Με αυτό, μπορούμε να αρχίσουμε το μαγείρεμα σε εστία και να το συνεχίσουμε στον φούρνο.09. Πλακερο Σκεύος από χυτό αλουμίνιο με αντικολλητική επίστρωση. Με αυτό, μπορούμε να αρχίσουμε το μαγείρεμα σε εστία και να το συνεχίσουμε στον φούρνο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE