Θαλασσινή συμφωνία

1/3/2014

Αθερίνα τηγανητή. Σαλάτα με χταπόδι, πατάτες, ελιές και αντίδι. Λευκή τούρτα με βύσσινα

Συνταγές: Κώστας Τσίγκας, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφίες: STUDIOM.COM, Παύλος Τσοκούνογλου
Θαλασσινή συμφωνία

Αθερίνα τηγανητή

Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Βαθμός Δυσκολίας εύκολη

Yλικά
-300 γρ. αθερίνα
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
-αλάτι
Για τον χυλό
-4 αβγά (τα ασπράδια τους)
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
-2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
-1/2 λεμόνι (το ξύσμα του)

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα ασπράδια μαζί με λίγο αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να «αφρίσουν» καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μυρωδικά, το τυρί, το ξύσμα και τη φρυγανιά. Βάζουμε στο μπολ τα ψάρια και ανακατεύουμε ελαφρώς το μείγμα. Αν μας φαίνεται πολύ νερουλό, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις κάψει, προσθέτουμε με μεγάλο κουτάλι μία κουταλιά από το μείγμα σε μορφή μικρής μπάλας και το τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα, για περίπου 3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Μεταφέρουμε τα μπαλάκια σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν και τα σερβίρουμε με λεμόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE