Τα ωραιότερα σου ’χω μαγειρεμένα!

16/6/2014
Τα ωραιότερα σου ’χω μαγειρεμένα!

Ντιπ με μπλε τυρί, καρύδια και λευκό κρασί, Μπριάμ με ξινομυζήθρα, Κοτόπουλο φούρνου γλυκόξινο, Φραουλόπιτα

Συνταγές: Εφη Γιαλούση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφίες: Παύλος Τσοκούνογλου

Ντιπ με μπλε τυρί, καρύδια και λευκό κρασί

Προετοιμασία 10 λεπτά
Υλικά για 1 φλιτζάνι

Yλικά
-50 γρ. σκόρδο
-100 γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
-1 κoυτ. σούπας κρασί λευκό ξηρό
-100 γρ. μπλε τυρί
-1 κουτ. γλυκού λάδι
-αλάτι, πιπέρι χοντροτριμμένο

Εκτέλεση
Αφήνουμε το τυρί σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει. Λιώνουμε το σκόρδο μαζί με το αλάτι στο γουδί. Προσθέτουμε τα καρύδια και το κρασί και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Σταδιακά, προσθέτουμε το τυρί, το λάδι και το πιπέρι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα ομογενές. Σερβίρουμε με κριτσίνια.

Tip: Τα μπλε τυριά ταιριάζουν πολύ με τα γλυκά κρασιά ή με πορτ, γι’ αυτό μπορείτε να αντικαταστήσετε το λευκό ξηρό κρασί με Vinsanto ή μοσχάτο Λήμνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE