• 19 Ιανουαρίου 2015

  H πολίτικη κουζίνα

  Μια κουζίνα... κιμπάρισσα! Αυτό ακριβώς είναι η πολίτικη κουζίνα. Γενναιόδωρη, ειλικρινής, ξεκάθαρη! Χάρμα οφθαλμών, με μεζέδες και φαγητά σε ποικιλία που ιντριγκάρει τις αισθήσεις, ανοίγει την όρεξη και περνάει στην καρδιά

 • 1 Απριλίου 2014

  Street - Food Τρώμε με τα χέρια

  'Φαγητό στο χέρι', 'φαγητό με το χέρι', street food και δεκάδες άλλα ονόματα χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν μια παντελώς ετερογενή κατηγορία φαγητών τα οποία καταναλώνονται με το χέρι, χωρίς τυπικό service, στον δρόμο, στο καθιστικό του σπιτιού, ή ακόμα και σε εστιατόρια που αντλούν την έμπνευση για τα μενού τους από τα φαγητά αυτού του είδους.

 • 23 Απριλίου 2015

  Oλα σε ένα... και ένα για όλους!

  Ακολουθούμε τις επιταγές της εποχής μαγειρεύοντας νόστιμα χωρίς να χρησιμοποιήσουμε όλη μας την προίκα, σε μια κουζίνα που δεν κάνει εκπτώσεις στο γευστικό αποτέλεσμα....

 • 16 Σεπτεμβρίου 2014

  Αβγών σημειωματάριο

  Μυστηριακές καμπύλες, εύθραυστο κέλυφος και περιεχόμενο έκπληξη! Το αβγό κρύβει μέσα του τον μυστικό συμβολισμό της ζωής, που μας γοητεύει, ενώ τη γεύση του λατρεύουμε μικροί και μεγάλοι, φροντίζοντας να την απολαμβάνουμε με κάθε τρόπο!

 • 2 Ιουνίου 2015

  Γιαούρτι & τυρί: Μαγειρική εμπειρία

  Η σχέση τους με την κουζίνα μπορεί να δώσει πειρασμούς ακαταμάχητους και εντάσεις που κυμαίνονται από την πιο απαλή μέχρι την πιο πικάντικη. Λιώνουν, ενώνουν, αγκαλιάζουν και αναδεικνύουν τα παραδοσιακά και τα δημιουργικά πιάτα!

 • 11 Μαρτίου 2014

  Οι μεζέδες είναι μόδα

  'Kιθάρα, μαντολίνο, μεζές, κρασί, τραγούδι φίνο...'. Ατμόσφαιρα μιας εποχής που εξακολουθεί να συγκινεί και αναβιώνει στις μέρες μας με τη δημιουργική μεταφορά της αισθητικής και των γεύσεων της ταβέρνας... εν οίκω!

 • 1 Νοεμβρίου 2014

  Το περιβόλι των γεύσεων

  Λαχανικά, μυρωδικά και φρούτα του ελληνικού μπαξέ έρχονται στην κουζίνα μας για να μας χαρίσουν δροσιά, χρώμα, άρωμα, γεύση και, κυρίως, υγεία!

 • 26 Μαρτίου 2014

  Η θαλασσινή γεύση με απλές διαδικασίες

  Tεχνικές και μυστικά για να απλοποιήσουμε και να απομυθοποιήσουμε τη 'δυσκολία' της... ψαροετοιμασίας, κερδίζοντας τη μάχη στην κουζίνα.

 • 6 Φεβρουαρίου 2014

  Ανθολόγιο της πατάτας

  Bελούδινη στην υφή, διακριτική ή δυναμική στη γεύση, ανάλογα με τον ρόλο που τη βάζουμε να παίξει στο πιάτο, η πατάτα –από τότε που ο Kαποδίστριας την έφερε σαν δώρο στους Nεοέλληνες– δεν έχει πάψει να πρωταγωνιστεί στα comfort foods του ελληνικού εδεσματολογίου.

 • 23 Οκτωβρίου 2014

  Ο Δεκάλογος της σπιτικής μακαρονάδας

  Από τη θεωρία στη βράση. Απλή και γρήγορη προετοιμασία και γεύση τόσο πλούσια...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE