• 13 Νοεμβρίου 2014

  Κότα πίτα τον Γενάρη, κόκορα τον Αλωνάρη

  Oικονομικό, υγιεινό και με χαμηλά λιπαρά, το κοτόπουλο προσφέρεται για άπειρους πειραματισμούς. Μαγειρεύεται εύκολα, γρήγορα και γίνεται πεντανόστιμο, ακόμη κι αν δεν διαθέτετε τις ικανότητες ενός μεγάλου σεφ.

 • 28 Μαίου 2014

  Ζύμες οι λατρεμένες

  Εν αρχή ην το αλεύρι, που συνάντησε το νερό και δυο δυνατά χέρια σε διαφορετικές κουζίνες... Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν η έμπνευση, η εποχή και τα υλικά. Και εγένετο πίτα, τάρτα, πίτσα... με γνώμονα την αέναη αναζήτηση της γεύσης!

 • 8 Ιανουαρίου 2014

  Οι συνταγές της Κρήτης

  Η πιο διάσημη από τις τοπικές κουζίνες –που, σύμφωνα με τη μελέτη των επτά χωρών, τρέφει τους υγιέστερους και μακροβιότερους ανθρώπους– μας ανοίγει τα χαρτιά της!

 • 15 Φεβρουαρίου 2014

  H βασίλισσα σοκολάτα

  Αγαπημένη όλων των φυλών, των φύλων και των ηλικιών! Γάλακτος, μαύρη ή λευκή, η σοκολάτα είναι πάντα υπέροχη και μας γλυκαίνει στη στιγμή χαρίζοντάς μας ζαχαρένιες απολαύσεις. Μας βάζει διαρκώς σε πειρασμό αλλάζοντας εύκολα εμφάνιση και κατακτώντας τις αισθήσεις μας.

 • 11 Φεβρουαρίου 2016

  Χοίρος ο παραδοσιακός

  Απο τα εθιμικά χοιροσφάγια της παράδοσης μέχρι τις κουζίνες των απανταχού σεφ, ο ταπεινός χοίρος προσφέρει κυριολεκτικά 'όλο του το είναι' για τις μαγειρικές όλου του έτους.

 • 28 Φεβρουαρίου 2014

  Και την πίτα ολόκληρη και το φύλλο αφράτο!

  Zεστή, εύπλαστη και μαλακή. Βάση και πεδίο έμπνευσης για τις σπιτικές πίτες, η ζύμη διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά της μητρικής τρυφερότητας, ενώ μεταμορφώνεται ανάλογα με τη θέλησή μας, παίρνοντας άλλοτε 'γήινη' κι άλλοτε πιο 'αέρινη' μορφή για να τυλίξει τρυφερά τα υλικά.

 • 28 Νοεμβρίου 2016

  Σούπες: Ολα για τη γεύση

  Η σούπα είναι ένα πιάτο τόσο πλήρες, τόσο θρεπτικό, τόσο αναζωογονητικό, που πραγματικά σε ενθουσιάζει! Ο αυτοσχεδιασμός βαδίζει χέρι χέρι με την έμπνευση και γίνονται το πιο ταιριαστό ζευγάρι, μαγειρεύοντας αρμονικά μέσα σε μια χύτρα: Και να σου, γεννιούνται του κόσμου οι νοστιμιές από τις πιο λιτές –όπως είναι ο ζωμός του κρέατος– μέχρι τις πλέον σύνθετες –όπως είναι η ελληνικότατη μαγειρίτσα.

 • 2 Φεβρουαρίου 2016

  Μοσχάρι το πολυγευστικό

  Ο πρωταγωνιστής της κρεατοφαγικής πτέρυγας, ειδικά το μοσχαράκι γάλακτος, μαγειρεύεται από το μάγουλο ώς την ουρά σε συνταγές που αξιοποιούν τη γεύση και τα οφέλη του κόκκινου κρέατος.

 • 17 Μαρτίου 2014

  Το Ελαιόλαδο χωρίς μυστικά

  "Που τρώει λάδι και ψωμί ή λαδωτό πιτάρι, δε τόνε πιάνου(ν) οι σαϊτιές του χαρομακελάρη"—Kρητική παροιμία

 • 23 Απριλίου 2015

  Oλα σε ένα... και ένα για όλους!

  Ακολουθούμε τις επιταγές της εποχής μαγειρεύοντας νόστιμα χωρίς να χρησιμοποιήσουμε όλη μας την προίκα, σε μια κουζίνα που δεν κάνει εκπτώσεις στο γευστικό αποτέλεσμα....

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE