• 1 Νοεμβρίου 2016

    Αμπελώνας EOΣ Σάμου: Μια οινική εμπειρία

    Η γκάμα κρασιών της ΕΟΣ Σάμου 'φρεσκάρεται', αλλάζει ετικέτες και ενισχύει το καθημερινό φλερτ με ξηρές και γλυκές αποχρώσεις, απογειώνοντας την απόλαυση.

  • 27 Ιουλίου 2016

    Μαγειρεύοντας στο οινοποιείο Semeli

    Τίποτα δεν θα σε μέλει αν μαγειρεύεις με Semeli... Αυτό έγινε στη Νεμέα, όπου ήρθαμε για μια δημοσιογραφική επίσκεψη- αστραπή στο ομώνυμο οινοποιείο. Μια επίσκεψη η οποία εξελίχθηκε σε ένα μαγείρεμα-υπερπαραγωγή, με πρωταγωνιστές τις ποικιλίες, τα οινικά χρώματα και τα αρώματα ενός μοναδικού αμπελώνα.

  • 25 Απριλίου 2016

    Τα «Ερυθρά» του Πάσχα

    Βαθυκόκκινα και βελούδινα κρασιά, με αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών, στιβαροί συνοδοί δίπλα στις γεύσεις του πασχαλινού τραπεζιού.

  • 24 Δεκεμβρίου 2015

    Η κάβα του ρεβεγιόν

    Οι βραδιές της παραμονής Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς συνηθίζεται να μας βρίσκουν σε κάποιο σπίτι με καλομαγειρεμένο φαγητό, ένα ή περισσότερα μπουκάλια κρασί και κέφι.

  • 15 Δεκεμβρίου 2015

    Οινοποίηση με όραμα

    Το κτήμα Τέχνη Οίνου απαρτίζεται από αμπελώνες 220 στρεμμάτων στο Μικροχώρι και στην Καλή Βρύση, ένα υπερσύγχρονο οινοποιείο μεγάλων δυνατοτήτων παραγωγής και υπόγειες κάβες παλαίωσης.

  • 27 Νοεμβρίου 2015

    Τι κρασί θα πιούμε;

    Οι συνδυασμοί κρασιού και φαγητού είναι πολλοί και υπακούουν σε κανόνες, συνήθειες, προσωπικές προτιμήσεις αλλά και εκκεντρικότητες.

  • 6 Οκτωβρίου 2015

    Μαλαγουζιά: Αρωματική & υπέροχη

    Θυμάμαι πολλά χρόνια πριν να αντιμετωπίζω την ντροπαλή ποικιλία με…κατανόηση, όταν ξεκινούσε δειλά δειλά, ζητώντας να κατακτήσει τη θέση της στην ελληνική οινική σκηνή.

  • 6 Ιουλίου 2015

    Νίκος Πελεκάνος: Απόσταγμα εμπειρίας

    Είναι ο εμβληματικός αμπελουργός της Θήρας, που εξακολουθεί να δουλεύει όπως παλαιά. Στο ντοκιμαντέρ 'Η βάρδια του Πελεκάνου', η Lea Binzer καταγράφει την ιστορία του, που χάνεται…

  • 26 Ιουνίου 2015

    Port: Το κρασί των λόρδων

    Ο Λόρδος Μπάιρον, σε ένα γράμμα του στον Σέλεϊ, υμνεί το ρουμπινί και γλυκό κρασί του Oporto κυρίως για την έμπνευση που χαρίζει στους ερωτευμένους.

  • 5 Ιουνίου 2015

    Τυρί-κρασί: Γευστικές αρμονίες

    Δυνατοί παρτενέρ, σε μια σχέση πάθους, φέρνουν στο τραπέζι την έντονη προσωπικότητά τους, ανεβάζοντας
    τις γευστικές απαιτήσεις. Ας τα συνδυάσουμε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE