Μπιφτέκια με αρωματικό ρύζι

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Παύλος Τσοκούνογλου

Μπιφτέκια με αρωματικό ρύζι

Υλικά για 6 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Αναμονή 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο
Μαγείρεμα 20 λεπτά

Υλικά

-1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-4 κρεμμύδια τριμμένα
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
-100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
-1 αβγό
-4 κουτ. σούπας νερό
-1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
-4 φέτες ψωμί χοντρές χωρίς την κόρα
-αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Eκτέλεση

Μαλακώνουμε το ψωμί, το στύβουμε καλά και το ζυμώνουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά για 5 λεπτά. Αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα ή 1 βράδυ. Πλάθουμε μπιφτέκια, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε τηγάνι με ραβδώσεις για 20 λεπτά. Προαιρετικά, συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι αρωματισμένο με κουρκουμά και σπόρους καρδάμωμου.    

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE