Αρνάκι ανοιξιάτικο με αγκινάρες

Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Παύλος Τσοκούνογλου

Αρνάκι ανοιξιάτικο με αγκινάρες

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 2 ώρες

Υλικά

-1 μπούτι αρνίσιο χωρίς κόκαλο
-8 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1/2 πιπεριά κόκκινη καυτερή ψιλοκομμένη (χωρίς τα σπόρια)
-3 φλιτζάνια ζωμό κότας
-1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
-1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
-1/4 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
-1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
-1/4 κουτ. γλυκού κόλιαντρο τριμμένο
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Ζητάμε από τον χασάπη να αφαιρέσει το κόκαλο από το μπούτι. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς τις αγκινάρες μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα, για 4-5 λεπτά. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε σε πιάτο. Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές του μέχρι να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε και το κρέας και το αφήνουμε μαζί με τις αγκινάρες. Προσθέτουμε στην καυτή κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το κρέας χωρίς τις αγκινάρες και προσθέτουμε τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για μία ώρα και 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, αυξάνουμε ελαφρώς τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε το φαγητό ξεσκέπαστο για 45 λεπτά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE