Παγωτό "cheesecake" με κράνμπερι

Συνταγή Ηλία Δεμιρτζόγλου, Επιμέλεια - Food Styling: MIME.COM, Φωτογραφία: Παύλος Τσοκούνογλου

Παγωτό  cheesecake  με κράνμπερι

Υλικά για 6 άτομα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Αναμονή 4 ώρες
Μαγείρεμα 20 λεπτά

Υλικά

-300 ml γάλα
-300 ml κρέμα γάλακτος
-100 γρ. ζάχαρη άχνη
-4 κρόκους αβγών
-150 γρ. μασκαρπόνε
-100 γρ. κράνμπερι αποξηραμένα
-10 μπισκότα digestive χοντροκομμένα
-2 βανίλιες

Eκτέλεση

Βάζουμε ένα μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη. Ανακατεύουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες σε κατσαρόλα μέχρι να πάρουν βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μασκαρπόνε. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε μπολ μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν. Ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα γάλακτος και μασκαρπόνε πάνω από τα χτυπημένα αβγά και αναμειγνύουμε μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και προσθέτουμε τα κράνμπερι. Μεταφέρουμε στο δοχείο που έχουμε παγώσει στην κατάψυξη και ύστερα από μιάμιση ώρα προσθέτουμε τα μπισκότα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE