Κρέμα μπαβαρουάζ με γιαούρτι, Αμαρέτο και βερίκοκα μαρινάτα

Συνταγή Βασίλης Καλλίδης, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Παύλος Τσοκούνογλου

Κρέμα μπαβαρουάζ με γιαούρτι, Αμαρέτο και βερίκοκα μαρινάτα

Υλικά για 6 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά 

Υλικά

-250 ml φυτική κρέμα γάλακτος
-2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
-3 σφηνάκια λικέρ Aμαρέτο
-2 φύλλα ζελατίνης
-2 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
Για τα βερίκοκα
-1/2 κιλό ώριμα βερίκοκα
-λίγα φυλλαράκια δυόσμου
-3 κουτ. σούπας μέλι

Eκτέλεση

Xτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή σαντιγί. Zεσταίνουμε το λικέρ στα μικροκύματα για ένα λεπτό και διαλύουμε τη ζελατίνη, την οποία έχουμε αφήσει νωρίτερα μέσα σε κρύο νερό για να μαλακώσει. Προσθέτουμε το λικέρ και το γιαούρτι στη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα. Bάζουμε την κρέμα σε ατομικά φορμάκια και τα αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο ή για 3 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα βερίκοκα από τα κουκούτσια τους. Tα κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα ανακατεύουμε με το μέλι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
Ξεφορμάρουμε τις κρέμες χαράζοντας γύρω γύρω τα φορμάκια με ένα μικρό μαχαίρι. Σερβίρουμε με τα μαριναρισμένα βερίκοκα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE