Τάρτα με μους σοκολάτα και φράουλες

Συνταγή: Ευη Παπαδοπούλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: StudioM.com

Τάρτα με μους σοκολάτα και φράουλες

Υλικά για 8-10 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Αναμονή 30 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά

Υλικά

-500 γρ. φράουλες, πλυμένες και καθαρισμένες, κομμένες στα δύο
-1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα
Για τη ζύμη της τάρτας
-225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-150 γρ. βούτυρο αγελάδος, κρύο από το ψυγείο
-50 γρ. ζάχαρη άχνη
-1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
-1 αβγό
Για τη μους σοκολάτα
-225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τουλάχιστον 50% κακάο
-100 γρ. βούτυρο
-3 αβγά + 2 κρόκους
-75 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
-1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι (Grand Marnier ή Cointreau)

Eκτέλεση

Ετοιμάζουμε την τάρτα: Χτυπάμε το αβγό με πιρούνι, βάζουμε στο πολυκοπτικό όλα τα υλικά της βάσης (εκτός από το αβγό) και αλέθουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν ψίχουλα.
Προσθέτουμε το αβγό από το οποίο έχουμε κρατήσει περίπου 1 κουταλιά της σούπας που θα τη χρειαστούμε αργότερα, και ξαναχτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μπάλα και τη βάζουμε στο ψυγείο καλυμμένη με πλαστική μεμβράνη για περίπου 30 λεπτά. Την ανοίγουμε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους μισού περίπου εκατοστού και την απλώνουμε πάνω σε βουτυρωμένη φόρμα τάρτας με διάμετρο 28 εκ.
Τρυπάμε τη βάση με ένα πιρούνι, απλώνουμε από πάνω μια λαδόκολα και τη γεμίζουμε με φασόλια ή ρύζι. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.
Αφαιρούμε το χαρτί και τα φασόλια, την αλείφουμε με το αβγό που έχουμε κρατήσει, και την ξαναψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη μους σοκολάτα: Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών. Ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε το λικέρ.
Αδειάζουμε τη μους στη βάση της τάρτας και ψήνουμε για 15-17 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σκεπάζουμε με τις φράουλες τοποθετημένες ακτινωτά. Αλείφουμε με τη μαρμελάδα, που έχουμε αραιώσει με μία κουταλιά νερό.
Τρώγεται ιδανικά σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά ό,τι περισσέψει το διατηρούμε στο ψυγείο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE