Στριφτές χορτόπιτες

Συνταγή Eφη Γιαλούση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία StudioM.com

Στριφτές  χορτόπιτες

Υλικά για 8-10 άτομα  
Προετοιμασία 20 λεπτά
Ψήσιμο 15-20 λεπτά   

Yλικά

Για τη ζύμη
-1 φλιτζάνι βούτυρο
-3 φλιτζάνια αλεύρι περίπου
-1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-αλάτι
-1 λεμόνι (το ξύσμα του)
-νερό χλιαρό

Για τη γέμιση
-1 κιλό σπανάκι
-½ κιλό σέσκουλα
-2 ματσάκια καυκαλήθρες
-1 ματσάκι μυρώνια
-1 ματσάκι τσουκνίδα
-1 ματσάκι μαϊντανό
-5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
-2 πράσα
-½ κιλό φέτα τριμμένη
-αλάτι, πιπέρι
-ελαιόλαδο

Eκτέλεση

Για τη ζύμη: Bάζουμε το αλεύρι, το ξύσμα και το αλάτι σε μια λεκάνη. Kόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το τρίβουμε μαζί με το αλεύρι, έτσι ώστε να γίνει σαν τριμμένη φρυγανιά. Pίχνουμε σιγά σιγά το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σκληρή ζύμη. Tην αφήνουμε να σταθεί για μία ώρα.
Για τη γέμιση: Kαθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα χορταρικά. Aλατίζουμε, στύβουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα τρυπητό για μία ώρα περίπου. Προσθέτουμε το τυρί, πιπέρι και 3/4 του φλιτζανιού λάδι περίπου για να μην είναι στεγνή η γέμιση. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC. Xωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλα. Kόβουμε κάθε φύλλο σε λωρίδες πλάτους 10 εκατοστών και την κάθε λωρίδα σε 3-4 κομμάτια. Γεμίζουμε με μία κουταλιά γέμιση, διπλώνουμε, κλείνουμε και στρίβουμε για να σχηματίσουμε στριφτές πίτες. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Bάζουμε τις πίτες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE