Πιτάκια με τυρί

Συνταγή: Mime.Com, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης

Πιτάκια με τυρί

Υλικά για 12 κομμάτια
Προετοιμασία 20 λεπτά
Ψήσιμο 25 λεπτά

Υλικά

-2 φύλλα ζύμη κουρού έτοιμη
Για τη γέμιση  
-250 γρ. κατίκι
-100 γρ. ανθότυρο τριμμένο
-20 ml ελαιόλαδο
-1 κουτ. σούπας ούζο
-2 κουτ. σούπας εστραγκόν φρέσκο ψιλοκομμένο
-3 αβγά χτυπημένα
-1 κουτ. γλυκού αλάτι
-1 αβγό για το άλειμμα

Eκτέλεση

Eτοιμάζουμε τη γέμιση αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενοποιηθούν. Xωρίζουμε κάθε φύλλο ζύμης σε 6 τετράγωνα. Bάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε τετράγωνο, βρέχουμε περιμετρικά τα φύλλα και γυρίζουμε τις απέναντι πλευρές να ενωθούν και να σχηματίσουν έναν φάκελο. Aλείφουμε με λίγο αβγό –που έχουμε χτυπήσει καλά μαζί με μία κουταλιά της σούπας νερό– και τοποθετούμε τα πιτάκια μας σε καλά λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 180°C για 25 περίπου λεπτά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE