Μαγειρεύω σε 30 λεπτά

13/5/2017 12:01:51 πμ
Από τον Κώστα Τσίγκα
Μαγειρεύω σε 30 λεπτά

Πατάτες γιαχνί με λουκάνικο και ελιές

Σοτάρουμε 2 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες με 1 κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα σε φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα με 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο. Προσθέτουμε 1 χωριάτικο λουκάνικο σε ροδέλες, σοτάρουμε και σβήνουμε με 1 σφηνάκι λευκό κρασί. Ρίχνουμε μία συσκευασία ντομάτας κονκασέ, μία χούφτα ελιές χωρίς το κουκούτσι και μία κουτ. σούπας πελτέ και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Γιαχνί

Εχει κοινή ρίζα με το γιάχνισμα (τούρκικης καταγωγής), αλλά εδώ σοτάρεται το κρεμμύδι με το σκόρδο σε ελαιόλαδο. Οι πιο γνωστές συνταγές είναι: Πατάτες και μελιτζάνες γιαχνί (προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και μετά τις πατάτες κυδωνάτες, τις μελιτζάνες και μυρωδικά), φασολάκια γιαχνί, πιπεριές γιαχνί (μια παραλλαγή της σισιλιάνικης καπονάτας όπου προστίθενται και μελιτζάνες, σκόρδο, ελιές και αντζούγιες, και συνοδεύει τις καλοκαιρινές μακαρονάδες), κουνουπίδι γιαχνί, μοσχάρι με πατάτες, και στα νησιά ψάρι γιαχνί μαζί με πατάτες, κολοκύθια, ντομάτες και ό,τι ψάρι πιάνει η τράτα. Γλωσσάρι Μαγειρικής

Οι πατάτες στην κατσαρόλα και κομμένες κυδωνάτες δεν χρειάζονται πάνω από 20 λεπτά για να μαγειρευτούν. Διαλέξτε ισομεγέθεις πατάτες για να μαγειρευτούν ομοιόμορφα στον ίδιο χρόνο.

Άλλες φωτογραφίες

  • Μαγειρεύω σε 30 λεπτά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE